Alle blogartikelen van Daaf

Zet jouw vakantiedagen in 2024 maximaal in

Publicatiedatum 4 januari 2024

2024 is nu al een paar dagen begonnen en waarschijnlijk zijn ook jouw vakantiedagen weer aangevuld. Zet je vakantiedagen slim in om zo lang mogelijk te genieten van jouw vrije dagen! Met deze tips zet je jouw vakantiedagen het beste in.

Pasen

We beginnen met Pasen! Eerste Paasdag valt op zondag 31 maart en Tweede Paasdag op maandag 1 april. Als je van 2 tot en met 5 april vrij neemt, heb je 9 dagen achter elkaar vrij. Geeft jouw werkgever je standaard al vrij op Goede Vrijdag? Dan heb je zelfs 10 vrije dagen met als inzet 4 dagen.

Hemelvaartsdag en Pinksteren

Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 9 mei en Pinksteren op zondag 19 mei en maandag 20 mei. Dus als je vrij neemt van 6 mei tot en met 17 mei hoef je maar 9 dagen in te zetten en heb je 15 dagen vrij!

Heb je nog geen zin om te werken na Tweede Pinksterdag? Neem dan nog 4 dagen vrij. Dan heb je 19 dagen vrij met het inzetten van 13 vakantiedagen.

Feestdagen in december

Als laatste de feestdagen aan het einde van 2024. De kerstdagen vallen in 2024 op woensdag en donderdag en Nieuwjaarsdag op een woensdag. Als je slim je vakantiedagen inzet, hoef je maar 5 dagen te gebruiken om 12 aaneengesloten dagen vrij te zijn. Oftewel: van zaterdag 21 december tot en met woensdag 1 januari.

Kortom: als je alle dagen zoals beschreven inzet, dan heb je 38 dagen vrij (inclusief weekenden) met de inzet van 18 dagen.