Medewerkers van Daaf aan het woord

Maak kennis met.. Maud Klaarenbeek

Publicatiedatum 17 april 2023

Sinds 1 april 2023 werkt Maud bij Daaf Amersfoort als Recruitment Consultant. Een compleet nieuwe branche, aangezien ze uit de gehandicaptenzorg komt. Maar des te groter de uitdaging voor haar! Ze zit na een aantal weken al goed op haar plek en vertelt graag meer over zichzelf.

Hoe ben je bij het bedrijf terechtgekomen en wat heeft je gemotiveerd om hier te werken?

“Ik had gesolliciteerd bij een ander bedrijf, maar merkt dat daar de cultuur niet helemaal paste bij mij. Een vriend van mij gaf mij de tip om eens met Rachelle (vestigingsmanager Daaf Amersfoort red.) te gaan praten. Hij heeft toen een balletje opgegooid bij Rachelle en voordat ik de kans had om haar te bellen, belde zij mij al. Dezelfde dag nog had ik een kennismakingsgesprek!

Rachelle vertelde over de sfeer, cultuur en kernwaarden van Daaf. Het gevoel dat ik overhield aan dat gesprek was compleet anders dan bij het andere bedrijf. Dit gold ook voor het tweede gesprek, dat ik met Monique en Jeroen (eigenaren van Daaf red.) heb gehad. Het voelde niet aan als een sollicitatiegesprek, maar eerder een gesprek waarin er werd gekeken naar wie ik ben, wat ik goed kan en of dat past bij Daaf. Het goede gevoel, dat ik al na gesprek 1 had, heeft mij de doorslag gegeven om bij Daaf te willen werken. En ik heb er nog geen seconde spijt van!”

Je hebt hiervoor in de gehandicaptenzorg gewerkt. Waarom heb je ervoor gekozen om in een andere branche te gaan werken?

“Eigenlijk vrij simpel: ik was toe aan een andere uitdaging. Daarom ben ik met mensen om mij heen in gesprek gegaan. Wat voor baan hebben zij? Waar krijgen zij energie van? Ik ben tijdens deze gesprekken erachter gekomen dat ik graag in contact sta met mensen, goed kan luisteren naar anderen en klaar sta voor hen. Ook een stukje maatschappelijk bezig zijn. Dat sluit allemaal aan bij Daaf en het werk dat ik hier nu doe. Zo kijk ik naar de kwaliteiten van mensen, wat hen drijft en waar zij energie van krijgen. Op deze manier probeer ik de juiste match te maken.”

Wat doe je graag in je vrije tijd en heb je nog interesses of hobby's buiten het werk?

“Ik speel nu ongeveer 8 jaar softbal. Het in teamverband sporten vind ik heel leuk. Daarbij helpt mijn gezellige team ook en de borrel na de wedstrijd natuurlijk ook. Daarnaast vind je mij vaak in de sportschool. Dat is echt een moment om mijn hoofd leeg te maken. Naast sporten zit ik vaak op terras (bij mooi weer) en vind je mij al etend of dansend op (foodtruck)festivals. Ik geniet van alle momenten met mijn dierbaren om mij heen eigenlijk.”

Welke persoonlijke of professionele prestatie ben je het meest trots op?

“De stap die ik nu heb gezet door naar een andere branche over te stappen. Ik neem de kwaliteiten mee die ik al heb, blijf mezelf ontwikkelen en daag mezelf uit in dit vakgebied.”

Heb je ooit iets ongewoons of onverwachts meegemaakt tijdens het werk? Zo ja, wat was dat?

“Tijdens een uitje met de kinderen in mijn vorige werk gingen we naar de supermarkt om boodschappen te doen. De kinderen trokken alles uit de schrappen en wilde alles kopen. Mijn collega en ik probeerde alles in goede banen te leiden, alles weer terug te zetten in de schrappen wat we niet nodig hadden en probeerden de kinderen uit te leggen dat we niet alles konden kopen c.q. nodig hadden. Het was een vrij chaotische en tegelijkertijd hilarische situatie.”

Welke karaktereigenschap waardeer jij het meest bij anderen en waarom?

“Ik vind het lastig om 1 karaktereigenschap te noemen. Wat ik belangrijk vind, is het met respect met elkaar om gaan, goed naar elkaar te luisteren en klaar te staan voor anderen. Dit zijn zaken die ik zelf ook heel belangrijk vind. Eigenlijk: behandel een ander, zoals je zelf ook behandelt wilt worden.”

Als je morgen een dag vrij zou hebben, wat zou je dan doen?

“Dan zou ik op tijd op staan en naar de sportschool gaan. Dan is het nog lekker rustig! Als het mooi weer is, ga ik graag met de hond van mijn ouders wandelen in het bos of in de Soesterduinen. Daarna met vriendinnen op het terras gaan zitten. Regent het? Dan plof ik neer op de bank en ga ik een serie kijken. De serie die ik nu kijk is Outlander, echt een aanrader als je het mij vraagt!”

Ben je op zoek naar nieuwe collega’s? Bel Maud en ze komt bij je langs voor een kop koffie!

Maud-Klaarenbeek-ondertekent-contract-bij-Daaf