Meerdere-personen-op-de-bank-met-bakje-koekjes

De eerste maand van Monique van Zetten

Publicatiedatum 3 maart 2023

Op 1 februari 2023 begon Monique als Recruitment Consultant bij Daaf Amersfoort. In haar eerste maand heeft ze al een mooie match gemaakt tussen kandidaat en klant. Super leuk! Hoe heeft Monique haar eerste maand beleeft? En wat is haar eerste indruk? Wij vroegen het haar.

Monique, je werkt nu een maand bij Daaf. Hoe heb je deze eerste maand beleeft?

“Op mijn eerste dag merkte ik al meteen dat jullie goed voorbereid waren op mijn komst. Mijn laptop en telefoon lagen klaar en ook mijn visitekaartje lag op mijn bureau. Wat het extra leuk maakte, waren de mooie bos bloemen en het flesje wijn dat jullie mij hadden geregeld. Mijn eerste werkdag begon goed en ik voelde mij meteen welkom!

Het werk is in sommige opzichten hetzelfde, maar ook weer anders. Het contact met hiring managers is bijvoorbeeld nieuw voor mij. Daarnaast is de manier waarop jullie op zoek gaan naar kandidaten anders. Dit is meer op de persoon gericht en minder op het cv en de werkervaring. Hier krijg ik energie van!

Ik merk dat iedereen binnen het team enthousiast is en hetzelfde doel heeft. Dat is ontzettend leuk om te zien en ik voel mij in deze korte tijd al echt thuis.”

Hoe ben je in de recruitment terecht gekomen?

“Ruim 4 jaar geleden ben ik de arbeidsmarktbemiddeling in gerold. Ik werkte eerst in de reisbranche en was toe aan een nieuwe uitdaging.

Het leuke aan mijn werk vind ik het persoonlijke contact met kandidaten en klanten. Doordat je goed contact hebt met klanten weet je beter wat ze zoeken. Niet alleen qua ervaring maar ook als persoon. Ik vind een leuke werkplek zelf belangrijk en vind het leuk om anderen te helpen aan een leuke werkplek. Dit geeft mij voldoening. Ik ben altijd op zoek naar de mens achter het cv. Waar krijgt iemand energie van? Wat doet hij of zij in de vrije tijd? Wat zijn haar of zijn hobby’s? Allemaal zaken waardoor je iemand beter leert kennen, waardoor de match maken met een organisatie en baan makkelijker gaat.

Dit kenmerkt mij als Recruitment Consultant denk ik ook. Ik ben zelf enthousiast en ga voor werkgeluk. Voor mezelf maar ook voor anderen. De oprechte aandacht en interesse die ik toon in mensen wordt gewaardeerd.”

Hoe omschrijven collega’s jou?

“Ik ben altijd vrolijk, je zult mij niet zo snel chagrijnig zien. De oprechte interesse die ik toon in mijn klanten en kandidaten, toon ik ook in mijn collega’s. Ik vind het leuk om hen beter te leren kennen. Samenwerking vind ik ook erg belangrijk. Of hoe ze het ook wel eens noemen: ‘Word hard, play hard’.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Op nummer 1 staat sporten in de sportschool. Dat is echt mijn uitlaatklep. Waar een ander een boek leest voor ontspanning, is dit voor mij sporten. Ik merk ook dat ik onrustig word als ik niet sport.

Maar je vindt mij ook op festivals: de hele dag dansen of lekker naar een foodtruckfestival. Heerlijk vind ik het! En dingen met het gezin ondernemen staat natuurlijk ook hoog op mijn lijstje. Van naar een pretpark of zwembad gaan tot samen koken en bakken. Mijn favoriete baksel? De klassieke appeltaart natuurlijk!”

Door Moniques ervaring in de reisbranche heeft ze veel gereisd met de Filipijnen als nummer 1 bestemming. Heb jij nog tips nodig voor je komende vakantie? Dan ben je bij Monique aan het juiste adres!

Monique van Zetten, Recruitment Consultant bij Daaf, aan het werk