Vrouwen-op-de-bank-pratend

Van 'Open to Work' naar een nieuwe baan

Publicatiedatum 9 mei 2023

Ingeborg van Andel werkt sinds 2022 bij Portaal in de tijdelijke functie van Medewerker Human Resources Development. “Ik zou in eerste instantie maar een half jaar werkzaam zijn bij Portaal, maar nu is dit al voor de tweede keer verlengd en blijf ik tot eind 2023”, vertelt Ingeborg. Dit is natuurlijk super goed nieuws en een goede aanleiding om elkaar te spreken over haar baan, werkgeluk en haar contact met Daaf.

100% thuis werken en toch verbinding met organisatie

Als we Ingeborg vragen over haar baan begint ze enthousiast te vertellen. “Ik ondersteun in mijn rol de hele HR-afdeling. HR-Adviseurs dragen het werk aan en ik zorg ervoor dat dit goed afgehandeld wordt. Daarnaast ondersteun ik ook bij de werving en selectie en mag ik dit jaar nog nieuwe dingen gaan leren. Het werk bevalt mij heel goed. Ik word er heel blij van! De sfeer bij een organisatie en binnen een team vind ik belangrijk. Ik ben zelf heel open en dat matcht heel goed bij de organisatie en het team.”

Door haar pleinvrees werkt Ingeborg volledig vanuit huis. “Gelukkig kan dat tegenwoordig heel goed. En ondanks dat ik niet op kantoor ben, voel ik mij verbonden met de gehele organisatie en het team. Er is veel contact via telefoon en Teams. Het enige verschil met andere collega’s is dat ik niet aanwezig ben bij uitjes, afscheidsetentjes, etc. Dat vind ik jammer en ik streef ernaar om af en toe wel fysiek aanwezig te zijn. Maar zolang ik dat niet kan, is dit een goede manier van (samen)werken.”

Volgende stap

Ongeveer 1 jaar geleden zet Ingeborg zichzelf ‘Open to Work’ en wordt ze benaderd door Jeroen (mede-eigenaar van Daaf, red.). “Na 7 jaar bij mijn vorige werkgever was het tijd voor een volgende stap. Hoe spannend ook, want je laat toch een veilige en bekende plek achter. Vrijwel meteen werd ik door Jeroen gebeld en gingen we het gesprek aan. Ik heb toen direct aangegeven dat ik niet in de gelegenheid ben om naar kantoor te gaan. Hier reageerde hij heel relaxt op en zag dit niet als een probleem. Dat was verfrissend, aangezien ik eerder contact heb gehad met bureaus die hier twijfelend op reageerden. Ik snap dat overigens ook, want het is natuurlijk wel een HR-functie waarbij je veel met personeel bezig bent.”

Na het eerste contact met Ingeborg heeft Jeroen haar voorgesteld bij Portaal. Hierna werd er een Teams-overleg gepland met Ingeborg, haar huidige manager en 2 collega’s. “Ik vond het wel spannend, want er zaten opeens 3 dames tegenover mij. Dit was nergens voor nodig, want het klikte meteen! Er waren ook nog andere kandidaten, waardoor ik wel dacht dat ik minder kans zou maken. Als zij wel naar kantoor kunnen, leek het mij logisch dat ze voor een van hen zouden gaan. Maar niets was minder waar en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee! Ik ben echt heel blij dat ik de stap heb kunnen zetten. De relatie met mijn manager en collega’s is heel goed. Ik kom vanuit een best wel snelle commerciële omgeving en werkte vooral alleen. Nu werk ik in een team met 18 collega’s en dat is even wennen, maar super leuk. De focus ligt op ontwikkeling en werkgeluk. We gaan ervoor om doelen echt samen te behalen!”

Contact met Daaf

Het eerste contact tussen Ingeborg en Jeroen verliep via de telefoon. “Hij stelde meteen directe vragen, communiceerde open en draaide niet om de hete brij heen. Daarnaast was alles snel geregeld en alle informatie kreeg ik volledig. Dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ook is Jeroen al 2 keer op de koffie gekomen: 1 keer na mijn eerste werkdag met de Daaf-snoeppot en een tweede keer om mij te feliciteren met mijn contractverlenging. Persoonlijker krijg je het bijna niet!”

In het verleden heeft Ingeborg al vaker contact gehad met recruiters. “Uit deze ervaringen heb ik geleerd geen hoge verwachtingen te hebben. Er werden vaak verwachtingen geschetst die later niet waar gemaakt konden worden. Daarnaast voelde het vaak alsof ze met hagel schoten met hun berichtjes op LinkedIn. Alleen al de aanhef “Beste heer, mevrouw” dus niet direct aan mij gericht. Dat is het grootste verschil en daarmee ook het grootste compliment voor jullie: jullie doen dit niet en kijken echt naar de persoon.

Samengevat ben ik echt heel erg blij dat ik deze stap heb gezet. Het afgelopen jaar heb ik zoveel geleerd en blijf dit ook doen. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen!”

Ingeborg-van-Andel