Testimonials

Oprechte interesse in klant én kandidaat

Publicatiedatum 21 februari 2024

Dionne Derksen, HR Adviseur bij Q-Consult Zorg, is door onze collega Rachelle benaderd. Zij had namelijk een vacature gezien, waar zij Dionne mee kon helpen. Na een kop koffie en een goed gesprek ging Rachelle voor Q-Consult Zorg aan de slag. En met succes: ondertussen heeft Dionne twee leuke, nieuwe collega’s.

Q-Consult Zorg

Dionne is, samen met haar HR-collega’s, verantwoordelijk voor alles op de HR-afdeling van Q-Consult Zorg. Naast een stuk werving en selectie houdt zij zich onder andere bezig met sessies rondom werkgeluk en levensfasebewustzijn. De diversiteit aan werkzaamheden vindt zij erg leuk. “Q-Consult Zorg is een consultancy bureau om de bedrijfsvoerende kant van de zorg te verbeteren. Onze consultants zijn onderverdeeld in verschillende expertise units. We hebben consultants die zich bezighouden met kwaliteitsvraagstukken, zoals calamiteitenonderzoeken of het geven van audit trainingen. Andere consultants houden zich weer bezig met planning & control, integrale zorg of digitaliseringsvraagstukken.

Vanuit het label Q-Academy verzorgen onze consultants trainingen bij zorginstellingen. Tot slot hebben we het derde label Q-Talent, waarbij wij een match maken tussen young professionals en zorgorganisaties. Denk hierbij aan een bijbaan in de zorg gedurende 3 maanden, 2 dagen in de week. Of stel: je bent afgestudeerd, wil aan de bedrijfsmatige kant van de zorg werken, maar weet nog niet welke rol daarbij past. Dan kan je via Q-Talent bijvoorbeeld 6 maanden meewerken aan een bepaald project.”

Persoonlijk contact

Toen Dionne werd benaderd door Rachelle viel één ding meteen op. “We worden bijna dagelijks benaderd door werving- en selectiebureaus. Alleen was de e-mail van Rachelle minder zakelijk dan alle andere e-mails én veel persoonlijker. We waren al lang op zoek naar een nieuwe Officemanager en Rachelle haakte specifiek op deze vacature in. Daarnaast stelde zij voor om langs te komen op kantoor in plaats van enkel telefonisch kennis te maken. Ik werd hierdoor nieuwsgierig en ging in op haar voorstel.

Tijdens onze afspraak hebben we een super fijn gesprek gehad, waarin Rachelle doorvroeg. Niet alleen over de functie en wat iemand moet kunnen, maar ook naar de bedrijfscultuur en wat voor persoon daar binnen past. Hoewel het een prettig gesprek was, was ik nog een beetje sceptisch. Eerst zien, dan geloven.

Rachelle stelde niet teleur en had snel goede profielen voor ons. De adviserende rol die zij hierbij aannam, vond ik heel fijn. Ik wist dat als Rachelle een profiel voorstelde, dat dit een goed profiel was en dat we daarmee in gesprek moesten gaan. Ook gaf Rachelle eerlijk aan als wij een lastig criterium hadden neergelegd en keek mee naar de (andere) mogelijkheden. Zo hebben we in korte tijd twee nieuwe collega’s erbij. Ik weet overigens niet hoe ze het heeft gedaan, want het is een hele uitdaging om met geschikte kandidaten in contact te komen in deze krappe arbeidsmarkt. Kandidaten worden immers overladen met berichten.”

Anders dan andere bureaus

Tegelijkertijd dat Dionne met ons in contact kwam, was zij bezig met een ander bureau. Zij bleven echter standaard e-mails sturen. “Ik had hierbij niet het idee dat zij écht wisten wat wij zochten en wat voor persoon wij als nieuwe collega wilde ontmoeten. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die aansluit bij onze bedrijfscultuur, omdat wij hier zelf veel waarde aan hechten. Daarbij geloven wij dat we iemand veel kunnen leren (en dit vinden wij ook heel leuk om te doen). Oftewel: als de soft skills aanwezig zijn, dan komen de hard skills ook. Jullie begrepen dit, waarbij andere partijen alleen naar de harde eisen keken.”

Oog voor kandidaat

Dionne heeft navraag gedaan bij haar nieuwe collega: hoe heeft zij de samenwerking met Rachelle ervaren? Zij gaf aan dat ze zich gehoord voelde door Rachelle. “Dat vond ik prettig om te horen. Er wordt dus niet alleen naar ons geluisterd en gekeken naar waar wij op zoek zijn, maar ook naar de kandidaat. Rachelle kwam de eerste week naar ons kantoor om een snoeppot te brengen voor de geplaatste kandidaat en om even te kijken hoe het ging. Super leuk!

Kortom: jullie komen op kantoor om te kijken hoe de sfeer is en ons bedrijf te leren kennen, jullie luisteren goed, vragen door en schakelen snel. Daarnaast vind ik de adviserende rol top: Rachelle vertelde waarom wij met iemand in gesprek moesten gaan, ook als het profiel afweek. Zo hebben we twee nieuwe collega’s aangenomen. En daar zij wij super blij mee: echt een match!”

Thamara-Mol-Dionne-Derksen-Linda-Heida

Dionne (midden) met haar nieuwe collega's, bemiddeld door Rachelle, Thamara (links) en Linda (rechts)