Testimonials

Een makkelijke, fijne en succesvolle samenwerking

Publicatiedatum 20 maart 2024

Sinds het begin van 2023 werken Van Voskuilen en Daaf samen om mooie (en succesvolle!) matches te maken. Daarom dronken Sander Bogaards, Corporate Recruiter bij Van Voskuilen en Merel Donia, Marketing Coördinator bij Daaf, een virtueel kopje koffie om de samenwerking te bespreken. Wat gaat er goed? Wat valt op? Ontdek het in dit artikel!

Meebewegen met veranderende situaties

Van Voskuilen zorgt voor het beheer, de realisatie en het onderhouden van elektrakabels, gas- en waterleidingen. “Wij zijn sterk en toonaangevend in de wereld van boven- en ondergrondse kabels en leidingen, een deskundige partner en innovatief in duurzame oplossingen. Van Voskuilen is recent overgenomen door Van Gelder Groep. Dit zorgt voor een werkomgeving waar veel veranderd. Leuk, maar dit vergt ook aanpassingsvermogen van ons én onze partners, zoals Daaf. Zo had ik laatst een vacature waarbij we besloten dat een junior toch beter past in het team. Daardoor moest Tim (mijn vaste contactpersoon bij jullie) de vacature en daarop ook zijn ‘search’ aanpassen. Tim beweegt hier goed in mee. Dat is heel prettig!”, vertelt Sander.

Luisteren naar feedback

Sander gaat verder: “Wanneer ik een kandidaat afwijs om een bepaalde reden en dit uitleg aan Tim, dan pakt hij dit goed op. Een week later ontvang ik nieuwe profielen, waaruit blijkt dat hij snapt wat wij zoeken. Hij luistert dus goed, stelt de juiste vragen, denkt mee en gaat op zoek naar nieuwe kandidaten die goed passen binnen onze organisatie. Daar is hij heel sterk in! Ik vind het heel fijn dat de eerste selectie en gesprekken worden gedaan door hem. Dat neemt al zoveel werk voor mij uit handen. Dat is wat ik zoek in een partner: iemand die luistert, mee denkt en weet wat we zoeken en daarop acteert. Het is in deze markt moeilijk om geschikte kandidaten te vinden, zeker in de technische branche waar wij ons in bevinden. Toch lukt het Tim om deze te vinden. Laatst hadden we een moeilijk in te vullen vacature op senior niveau. En dan lukt het Tim toch om de perfecte kandidaat te vinden. Helaas is dit toen niets geworden, om redenen die buiten ons om liggen. Het feit dat hij deze kandidaten wél vindt en zorgt dat we daarmee in gesprek komen, is voor mij heel veel waard.”

Alles goed geregeld

Er zijn natuurlijk heel veel organisaties die hetzelfde doen zoals wij als Daaf. Wij zijn dan ook niet de enige partij waar Van Voskuilen mee samenwerkt. “Wij werken met verschillende bureaus samen, ook grotere partijen. Van deze partijen mag ik eigenlijk wel verwachten dat zij een voordeel hebben op schaal, netwerk en personeel in dienst. Toch leert de ervaring dat ik daar slechtere resultaten haal dan de kleinere bureaus met een kleiner netwerk, maar wel die net een paar extra stappen willen zetten. Daaf is een groter en professioneler bureau, hoewel jullie nog steeds wel het gevoel van een klein bureau hebben. Jullie denken echt mee en willen die extra stappen zetten om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast is aan de voorkant van het proces alles goed geregeld met jullie. Ik hoef mij niet druk te maken dat ik achteraf nog zaken moet regelen met jullie. Dat is heel prettig samenwerken!”

Top 3

Op de vraag of Sander nog verbeterpunten heeft, zegt hij: “Er zijn niet specifiek dingen die ik niet goed vindt gaan of graag verbetert zie. Het contact met Tim verloopt gewoon goed. Wat ik nog wel echt een verschil vindt ten opzichte van andere partijen is de voorsteltekst die jullie, naast het cv, apart meesturen. Ik vind het fijn om te lezen wat de ambities van de kandidaat zijn, waar hij/zij naar wil doorgroeien en wat hij/zij zoekt in een organisatie. Dat schept een duidelijk beeld over de kandidaat.

Het is gewoon heel prettig en makkelijk samenwerken met jullie, omdat:
- het contact met Tim goed verloopt,
- de voorwaarden goed zijn,
- ik geschikte kandidaten krijg,
- er goed geluisterd wordt naar feedback,
- en tot slot de voorsteltekst zorgt voor een duidelijk beeld van de kandidaat.

Ik durf echt wel te zeggen dat ik jullie in mijn top 3 heb staan van alle organisaties waar wij als Van Voskuilen mee samenwerken.”