Testimonials

Op zoek naar de match met organisatie én team

Publicatiedatum 17 april 2024

Innovatie nul13, een landelijk werkend adviesbureau binnen het sociaal domein, kwam via via in contact met Daaf. Daarna ging het snel: na een kop koffie en kennismaking met de organisatie werd de eerste kandidaat, Marleen, na 2 weken geplaatst. Het was meteen een match! Natasja Esseboom, Directie Assistent bij Innovatie nul13, vertelt hoe ze de samenwerking ervaart.

Veranderende arbeidsmarkt

Natasja schetst het beeld van de periode vóórdat ze contact opnam met ons: “We zetten alle vacatures uit op de bekende kanalen. Denk aan de website, social media en Indeed. Wat wij echter merkten, is dat de manier van werven veranderd is. We kregen gewoonweg te weinig respons en als we sollicitanten kregen, voldeden die soms niet aan het gewenste profiel. Je merkt dat je actief op zoek moet naar kandidaten.” Dit merken wij ook in de praktijk. De groep latent werkzoekenden, zij die niet actief op zoek zijn, maar wel open staan voor (ander) werk, 3,5 keer zo groot als de groep actieve baanzoekers is.

Natasja gaat verder: “Voor ons was het duidelijk: we moeten hulp inschakelen van een werving & selectiebureau. We hadden positieve verhalen over jullie gehoord en besloten jullie te benaderen. Zo zie je maar: via via werkt. Die positieve geluiden zijn al snel waargemaakt. Monique van Zetten (Recruitment Consultant, red.) kwam bij ons op kantoor om de verbinding aan te gaan. Ze vroeg door over de werksfeer, onze cultuur en natuurlijk over de vacature. Ze sprak ook met een aantal collega’s, waardoor zij een goed gevoel kreeg bij het team. En dat zie je terug in de vacaturetekst, echt een plus van Daaf. De tekst spreekt aan en dat helpt kandidaten om een goed beeld te krijgen.” De vervolgstap naar een match was dan ook snel gezet. “Omdat wij direct een goed gevoel hadden bij Daaf hebben we niet naar andere bureaus gekeken. Jullie schakelden snel en de vacature stond snel online. En met resultaat: er was supersnel een match!”

De samenwerking

“Mijn contactpersoon is Monique en dat contact verloopt erg prettig. En het toeval wil dat ik haar al kende van de danslessen van onze dochters,” vertelt Natasja. “Dat maakt het contact meteen heel laagdrempelig. Ik kan haar mailen, bellen of appen. Dat contact verloopt supergoed.”

Natasja heeft een positief gevoel bij Daaf. “Ik vind het persoonlijke contact gewoon heel goed. Ook schetsen jullie naar ons als opdrachtgever een duidelijk en goed beeld van de kandidaat. Er wordt niet alleen gekeken naar het cv, maar juist naar wat iemand in huis heeft. Dat past helemaal bij onze visie: gelijke kansen creëren.”

Het onderscheidende van Daaf zit ‘m voor Natasja in de match op cultuur. “Jullie kijken echt naar wat wij als organisatie zoeken en wat er past binnen het team. Er wordt serieus naar ons geluisterd en onze wensen worden helemaal waargemaakt.” En over de vacatureteksten: “ik heb het al eerder gezegd, die vind ik heel sterk. In dit geval een dikke pluim voor Monique. Zij heeft echt een goed beeld geschetst van de functie, ons team en onze organisatie.”

Ook Monique is te spreken over de samenwerking met Natasja en Innovatie nul13: “Innovatie nul13 schakelt snel en geeft duidelijke feedback op profielen. Zowel bij het voorstellen als na het voeren van de gesprekken. Tot slot vertrouwen ze op onze kennis en kunde en nodigen kandidaten uit als wij aangeven dat het een gesprek waard is. Erg leuk dat we hen al aan 3 nieuwe collega’s hebben mogen helpen!”

Natasja is zelfs zo tevreden dat ze aangeeft zeker weer met ons te gaan samenwerken als ze weer gaan werven. “Wat ik ook een extra plus vind, is het contact dat jullie onderhouden met de kandidaat. Als zij geplaatst zijn, komen jullie langs met een snoeppot. Ik merk dat zij deze extra aandacht heel leuk vinden.”

Natasja-Esseboom-directie-assistente-Innovatie-nul13