Alle blogartikelen van Daaf

Waarom je het inschakelen van een recruiter wilt budgetteren voor volgend jaar

Publicatiedatum 16 november 2023

In de huidige markt, waar de concurrentie hevig is en het zoeken naar nieuwe medewerkers lastig(er) is, is het van belang dat je goede mensen aantrekt en aan boord houdt. Als je een werving- en selectiebureau in de arm neemt, kan dat behoorlijk wat voordelen opleveren. Dus het is slim om dit te budgetteren voor aankomend jaar.

Tijdbesparing

Recruitment is een tijdsintensief proces. Het vergt niet alleen tijd om vacatureteksten op te stellen en te adverteren, maar ook om cv's te screenen en interviews te plannen uit te voeren. Een ervaren recruiter kan dit hele proces beheren en stroomlijnen, waardoor jij meer tijd kan besteden aan de eigen business. Bovendien helpt het inschakelen van een recruiter bij het verminderen van verloren arbeidsuren als gevolg van onjuiste wervingen en kosten die gemaakt worden bij de werving van nieuw personeel.

Uitgebreid netwerk

Daarnaast hebben recruiters een uitgebreid netwerk en bereiken zij potentiële kandidaten die anders misschien niet zichtbaar zijn voor jou als bedrijf. Dit vergroot de kans om de juiste persoon voor de functie te vinden, zelfs als die persoon niet actief op zoek is naar een nieuwe baan.

Kennis

Door hun ervaring zijn recruiters experts in het beoordelen van cv's, het uitvoeren van interviews en het bepalen welke kandidaten het beste passen bij de bedrijfscultuur en de vereisten van de functie. Ook helpt hun kennis van wervingsprocessen bij het vinden van kandidaten van hoge kwaliteit.

Ben je al bezig met je plannen en daar bijbehorende budgetten voor aankomend jaar? Dan is het inschakelen van een recruiter een goede investering. Door budget te reserveren voor recruitmentactiviteiten profiteer je van de expertise, het netwerk en de tijd- en kostenbesparingen die professionele recruiters bieden.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Download onze brochure of neem contact met ons op.