Alle blogartikelen van Daaf

Waar zoeken Nederlanders naar vacatures?

Publicatiedatum 13 juli 2022

In het eerste kwartaal van 2022 is de verhouding vacatures tegenover werklozen opgelopen tot 133 vacatures per 100 werklozen. Als bedrijf is het belangrijk om te weten waar je jouw vacatures plaatst, zodat je ook daadwerkelijk de juiste doelgroep bereikt. Maar waar zoeken werkzoekers naar vacatures?

Mogelijkheden om vacatures te zoeken

Er zijn verschillende jobboards waar werkzoekenden vacatures kunnen zoeken. Denk bijvoorbeeld aan Indeed, Nationale Vacaturebank of Monsterboard. Van alle Nederlandse, actieve werkzoekers zoekt ruim 60% vacatures via Indeed. Daarna volgen LinkedIn (35%) en Nationale Vacaturebank (19%). Op de LinkedIn-pagina van Daaf hebben wij recent een poll geplaatst om deze cijfers te verifiëren. Wat blijkt? Onze volgers geven aan dat zij het meest op LinkedIn zoeken, gevolgd door Indeed.

Daling populariteit vacaturesites

De impact van vacaturesites daalt echter wel doordat er minder actieve baanzoekers zijn en door de inzet van andere wervingskanalen. De belangrijkste oorzaak van de verloren populariteit onder vacaturesites is dat er steeds kleinere groep actieve baanzoekers zijn, die deze sites moeten gebruiken. Dit komt door het grote aanbod aan vacatures. Daarnaast worden zij steeds actiever benaderd door werkgevers en via andere kanalen geconfronteerd met vacatures. Denk hierbij aan social media als Facebook en Instagram. Werkzoekenden of personen die “open to work” staan worden vaak al zelf benaderd en hoeven dus zelf minder te zoeken. Door op social media je vacatures te plaatsen, zien ook deze latente werkzoekenden jouw vacature. Een goede manier om het bereik van je vacature te vergroten.

IG-onderzoek-jobboards-2-juni-2022Bron: FlexNieuws

Op zoek naar nieuwe collega's?

Doe dan je voordeel met dit artikel of.. schakel ons in! Waarom je voor ons kiest? Neem contact met ons op en wij vertellen het je graag.