Man-en-vrouw-op-brug-buiten

Terug van vakantie en toe aan een nieuwe baan?

Publicatiedatum 1 september 2022

De zomervakantie is vaak het moment om na te denken over je baan. Vind je het nog wel leuk? Wil je wat anders? Doordat je even uit je werkomgeving bent, heb je tijd om na te denken. Daarbij ben je waarschijnlijk op vakantie met je partner, familie of vrienden waar je jouw ervaringen mee deelt. Na je vakantie besluit je om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Maar hoe pak je dit aan?

Bekijk vacatures

Als je naar vacatures op zoek gaat, betekent dit niet meteen dat je een nieuwe baan hebt. Heb je het gevoel dat de vacatures niet bij je passen en krijg je geen zin om te solliciteren? Dan ben je waarschijnlijk nog niet zover om te wisselen van baan. Maar spreekt de vacature je juist wel aan en krijg je hier energie van? Dan ben je toe aan de volgende stap. Dit geldt overigens niet voor iedereen. Het is puur een gevoel.

Bespreek de mogelijkheden

Voordat je gaat solliciteren, kan je ook bekijken wat de mogelijkheden zijn binnen je eigen baan. Hoe denk jij dat de situatie verbetert kan worden? Bespreek dit met je leidinggevende of HR-afdeling. Wellicht dat er mogelijkheden zijn om intern door te groeien.

Heb je na dit gesprek het gevoel dat het niets heeft opgeleverd en dat je vast blijft zitten? Hak dan de knoop door en ga op zoek naar een andere baan. Dit is natuurlijk eng en spannend. Maar als je duidelijk hebt dat je in je huidige baan niet gelukkig bent, is het beter om verder te kijken.

Vacatures zoeken

Nu je de knoop hebt doorgehakt, ga je actief op zoek naar een nieuwe baan. Dat doe je door verschillende vacatures te zoeken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om deze te vinden. Zo kun je op Indeed, Nationale Vacaturebank of LinkedIn zoeken naar vacatures in jouw vakgebied. Gebruik ook je eigen netwerk. Misschien dat jouw buurman, vriend of oom nog een leuke baan voor je weet? Het grootste deel van de werkzoekers vindt een nieuwe baan door middel van het eigen netwerk.

Je kan natuurlijk ook via een recruitmentbureau, zoals Daaf, een nieuwe job vinden. Daaf heeft veel verschillende banen in bemiddeling. Van Marketing tot Sales en van Finance en HR tot Administratie. Zie jij een vacature die je aanspreekt? Solliciteer dan (en lees meteen onze tips voor een goede voorbereiding van je sollicitatiegesprek ) of neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.