Alle blogartikelen van Daaf

Nieuw jaar, nieuwe baan

Publicatiedatum 28 december 2023

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Daarmee ook de welbekende goede voornemens. Je denkt daarbij aan wat je in het nieuwe jaar anders zou willen. Misschien denk je wel na over je baan. Vind je het nog wel leuk? Wat zou je anders willen? Wil je een nieuwe baan in het nieuwe jaar en weet je niet hoe je dat moet aanpakken?

Vacatures bekijken

Het bekijken van vacatures betekent niet meteen dat je een nieuwe baan hebt. Zie je geen vacature er tussen staan, waarvan je meteen denkt ‘ja, dit wil ik doen’? Dan ben je waarschijnlijk nog niet zover dat je je huidige baan opzegt. Spreekt de vacature je wel aan en geef je volmondig antwoord met ‘ja’ op de vraag of je daar wilt werken? Dat is een teken dat je wel klaar bent voor de stap. Let wel: dit is natuurlijk per persoon verschillend. Luister hierbij goed naar je gevoel.

Maak je twijfel bespreekbaar

Er is natuurlijk altijd nog een stap voordat je je baan opzegt: in gesprek gaan met je huidige leidinggevende. Wellicht zijn er mogelijkheden waar je nog niet na hebt gedacht of waarvan je nog niet op de hoogte bent. Bespreek daarnaast ook waar je nu tegenaan loopt en hoe jij denkt dat de situatie verbetert kan worden.

Blijft, na dit gesprek, het gevoel dat je op zoek wilt naar iets anders? Ga er dan voor! Natuurlijk is dit spannend en een beetje eng. Maak daarom voor jezelf duidelijk wat je in je huidige baan niet gelukkig maakt en wat je in een volgende baan zoekt.

Op zoek naar vacatures

De knoop is doorgehakt: je gaat actief op zoek naar een nieuwe baan. Daarvoor moet je vacatures zoeken via Indeed, Nationale Vacaturebank of LinkedIn bijvoorbeeld. Ook kan je je eigen netwerk gebruiken. Het grootste deel van de werkzoekenden vindt zijn of haar nieuwe baan door middel van het eigen netwerk. Of neem contact op met een werving- en selectiebureau zoals Daaf. Zij hebben verschillende vacatures bij verschillende organisaties open staan en denken graag met je mee.

Dus ben je op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk dan zeker onze vacatures of neem anders contact met een van onze recruiters op!