Man-en-vrouw-op-brug-buiten

Durven te investeren in kennis: Daaf doet het!

In de wereld van de arbeidsbemiddeling gebeurt van alles: cao-onderhandelingen vinden plaats met wijzigingen tot gevolg; wet- en regelgeving wordt aangepast; de coronacrisis die zijn sporen nalaat… Hoe blijven wij op de hoogte van de implicaties van al deze ontwikkelingen?

Bij Daaf zijn we ervan overtuigd dat kennis en ervaring het verschil kunnen maken. Een gedegen inwerktraject en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Om hier vorm aan te geven, volgen alle medewerkers bijvoorbeeld de opleiding voor uitzendprofessional bij Artra, inclusief het behalen van de SEU-certificering. Deze is erkend door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en staat hoog aangeschreven in de flexbranche.

Veranderingen op de arbeidsmarkt

Welk systeem moet worden gehandhaafd bij het tewerkstellen van een werknemer: het keten- of het fasensysteem? En hoeveel contracten mag een werkgever verstrekken voordat iemand recht heeft op een dienstverband van onbepaalde tijd?

Het antwoord op dit soort vragen kan nog al eens veranderen. De in 2020 ingevoerde Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) heeft al het een en ander teweeggebracht en de onderhandelingen over de nieuwe ABU-cao lijken ook dit najaar wederom een aantal radicale veranderingen met zich mee te gaan brengen. Voor ons als intermediair zijn dit ontzettend belangrijke onderwerpen om alle ins en outs van te weten, zodat we de door ons geplaatste werknemers kunnen laten weten waar zij aan toe zijn.

Kennis is macht

Om een professionele en persoonlijke benadering te kunnen garanderen, zien wij het investeren in kennis als de normaalste zaak van de wereld. We willen onze opdrachtgevers en kandidaten vanzelfsprekend te allen tijde goed te woord kunnen staan en verder kunnen helpen bij eventuele (arbeidsvoorwaardelijke) vraagstukken. Met de ervaring die de personeelsleden ieder meebrengen en de tijd die wordt gereserveerd voor het bijhouden van ieders kennis, weet Daaf haar belofte ‘Op ons kun je rekenen’ dubbel en dwars waar te maken.