Medewerkers van Daaf aan het woord

Maak kennis met Mirjam Vos

Publicatiedatum 11 juli 2023

Mirjam werkt sinds een paar weken als Recruitment Consultant bij Daaf. Een compleet nieuwe wereld voor haar. Waar ze hiervoor zich bezig hield met castings, houdt ze zich nu bezig met andere soort castings. Want: mensenkennis heeft Mirjam en dat kan zij goed gebruiken om mooie matches te maken. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

Hoe ben je bij Daaf terecht gekomen?

“Soms verandert er wat in je leven waardoor je gaat kijken naar een andere baan. Ik ben zelf vorig jaar moeder geworden en hoewel ik mijn werk in de mediawereld leuk vond, was ik veel onderweg. Ik maakte programma’s als ‘Kopen Zonder Kijken’. De combinatie met mijn privéleven werd daardoor lastiger. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere functies dichterbij huis.

Recruitment is al vaker op mijn pad gekomen. Dus toen ik de vacature van Daaf tegen kwam, ging ik verder kijken. De website vond ik er goed uit zien: fris en modern. Daarnaast vielen de positieve Google reviews van klanten en kandidaten, al dan niet geplaatst, op. Zij waren te spreken over de aanpak van Daaf. Vooral de persoonlijke aandacht die zij beschreven, sprak mij aan. Toen ben ik in de pen gekropen en een brief gestuurd, waarin ik aangaf dat ik aanknopingspunten zag met het werk dat ik nu doe en wat Daaf doet. Ik had namelijk al vaker gehoord dat men geen aanknopingspunten zag. Dit probeerde ik voor te zijn, want ik zag deze wel degelijk: een journalistieke opleiding en casting ervaring. Je moet immers goede matches maken, dat lijkt een beetje op casten voor een tv-programma.”

Hoe is je eerste indruk?

“Ik voelde mij meteen thuis. Voordat ik begon met werken, ben ik al bij 2 borrels geweest. Dat maakt dat je je collega’s op een informele manier leert kennen en het niet helemaal nieuw is als je op kantoor komt op je eerste werkdag. Ik heb echt al het gevoel dat ik hier langer werk, dan ik daadwerkelijk doe. Daarvoor moet ik de complimenten geven aan het team: zij hebben mij zo warm welkom geheten. Echt top!”

Wat kenmerkt jou als collega?

“Dit vind ik lastig om te zeggen over mezelf. Ik denk wel dat ik een gangmaker ben. Daarbij vind ik het belangrijk dat iedereen betrokken is en erbij hoort. Ik zal dan ook wel degene zijn, die als mensen zich terugtrekken bij de groep te betrekken. Daarnaast ben ik zorgzaam en behulpzaam. Als je hulp nodig hebt, laat het mij weten en dan help ik je!”

Wat doe je graag in je vrije tijd en heb je nog interesses of hobby's buiten het werk?

“Het klinkt misschien heel burgerlijk, maar ik kan echt genieten van een fietstochtje met het gezin naar de kinderboerderij of een visje halen op de markt. Daarnaast kan ik mijn energie kwijt in de sportschool. Dat compenseert weer met mijn liefde voor bakken. Een van mijn eerste baantjes was in een Engels theehuis, waar we alles zelf maakte: van taartjes tot sandwiches. Wat ik het allerliefste bak? Taarten, alle soorten en maten. En dan daarna een spelletje spelen. Wat veel mensen niet van mij weten, is dat ik eigenlijk een stiekeme gamer ben. Dat had je niet verwacht he?!”

Op welke persoonlijke of professionele prestatie ben je het meest trots?

“Dat is toch wel mijn wereldreis in 2012, die ik alleen heb gemaakt. Ik heb toen 6 maanden in Australië gereisd en gewerkt, vervolgens 2 maanden in Nieuw Zeeland en daarna via Thailand terug. Het was echt fantastisch!”

Welke karaktereigenschap waardeer jij het meest bij anderen?

“Doorzettingsvermogen. Dat heb ik zelf ook en kan ik erg waarderen aan anderen. Toen ik bijvoorbeeld in Australië werkte, werkte ik 70 uur per week in de middle of nowhere. ’s Ochtends begon ik in de housekeeping en daarna stond ik tot ’s avonds laat achter de bar. Ik wist toen: doorzetten, want hierna heb je genoeg geld om mooie avonturen te beleven in Nieuw Zeeland.

En soms pakt het misschien niet zo uit als je voor ogen hebt of mislukt het, maar dan heb je het wel geprobeerd. Dat kan ik waarderen en vind ik mooi!”

Als je morgen spontaan een dag vrij zou hebben, wat zou je dan doen?

“Als ik een dagje voor mezelf heb, dan zou ik eerst gaan sporten. Daarna lekker door de stad slenteren, op een terras zitten met een kopje koffie en een gebakje. ’s Avonds ga ik dan heerlijk uiteten met vrienden. Vervolgens de hele avond gezellig kletsen, drankje erbij. Zie je het voor je? Op zo’n mooie zomeravond dat je het geroezemoes van alle gesprekken om je heen hoort. Dat is mijn perfecte dag en avond!”

Persoonlijk met haar kennismaken en Mirjams hulp inschakelen? Dat kan: bel of mail haar!

Mirjam-Vos-Recruitment-Consultant