Medewerkers van Daaf aan het woord

Een dag uit het leven van een Recruitment Consultant bij Daaf

Publicatiedatum 7 november 2022
Auteur Thom van den Berg

Een aantal maanden geleden hebben jullie al kennis gemaakt met Thom. Sinds augustus is hij onderdeel van Daaf in Amersfoort. En per januari 2023 gaat hij, samen met nog 3 collega’s, de vestiging in Utrecht een vliegende start bezorgen! Maar wat doet een Recruitment Consultant eigenlijk? Wat zijn Thoms werkzaamheden? Thom neemt je een dagje mee.

Om 07:00 uur gaat mijn wekker. Eigenlijk kan ik de wekker later zetten, maar ik ben een fanatieke snoozer. Ik moet dus verschillende keren snoozen, voordat ik mijn bed uit kan komen. Om 08:00 uur stap ik in de auto (normaal pak ik de fiets, maar vanmiddag moet ik nog naar een klant toe). Elke maandag- en donderdagochtend sport ik met collega’s met een personal trainer. Een goed begin van de dag!

Na het sportuurtje ga ik door naar kantoor. Eerst even een kopje koffie zetten en dan klap ik mijn laptop open om te gaan searchen. Ik speur verschillende vacaturebanken af, bekijk nieuwe profielen die online zijn gekomen en kijk of er nog reactie is gekomen op mijn verstuurde Inmails. Vervolgens maak ik een voorselectie van de gevonden profielen en stuur ik hen een persoonlijk bericht. Iedereen binnen Daaf heeft hierin een eigen werkwijze. Ik vind het fijn dat ik mijn eigen werkwijze mag hanteren. Wat bij iedereen wél hetzelfde is: persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel.

Na het searchen is het tijd voor een intake. Dit keer bij ons op kantoor in plaats van via Teams. In dit kennismakingsgesprek kijk ik naar de competenties, kwaliteiten en de werkervaring van de kandidaat. Ik kijk dus niet alleen naar wat een kandidaat kan, maar ook wat hij of zij zou kúnnen doen. De match met de organisatie is ook heel belangrijk en zeker een factor waar ik op let. Na de afronding van het leuke gesprek ga ik meteen aan de slag met de voorsteltekst. Ik hoop dat mijn enthousiasme goed overkomt! Daarom besluit ik om na het versturen van de e-mail mijn contactpersoon te bellen en te checken of de tekst goed is overgekomen.

Dan is het alweer tijd voor de lunch! Er voor een ieder wat wils. Normaliter ga ik voor de gezonde optie, maar vandaag heb ik zin in een tosti.

Na de tosti ga ik naar een potentiële nieuwe klant. Wij bespreken de vacature en ik leer het bedrijf kennen. Vervolgens bespreek ik andere voorwaarden, de werving & selectie fee en procedure. Het werkt altijd goed om van tevoren de procedure vast te leggen. Zo weten beide partijen wat er verwacht wordt van de ander en wat het beste werkt voor hem of haar.

Tijdens de terugreis ben ik in mijn hoofd al bezig met de vacaturetekst. Snel opschrijven als ik weer op kantoor ben! Het schrijven van de vacaturetekst gaat mij goed af. Ik heb een goed beeld gekregen van de organisatie en kan dit dan ook goed overbrengen op papier. Nog even laten checken door een collega en dan kan ik de vacature online zetten.

Aan het einde van de dag pak ik nog een snoeppot en breng ik deze naar mijn kandidaat, die vandaag gestart is. Ze heeft een leuke eerste dag gehad. Leuk om te horen! Nu door naar huis..

Wij zoeken trouwens nog nieuwe collega’s! Interesse? Bekijk dan de vacature.