Alle blogartikelen van Daaf

Zet je vakantiedagen in 2023 maximaal in

Publicatiedatum 25 januari 2023

2023 is begonnen en dat betekent waarschijnlijk ook dat je vakantiedagen weer aangevuld zijn. Door je vakantiedagen slim in te zetten, kan je zo lang mogelijk genieten van jouw vrije dagen. Met deze tips zet je jouw vakantiedagen zo optimaal mogelijk in.

Pasen en Koningsdag

We beginnen met Pasen en Koningsdag. Eerste Paasdag valt op zondag 9 april en Tweede Paasdag op maandag 10 april. Als je van 11 tot en met 14 april vrij neemt, heb je 9 dagen achter elkaar vrij. Geeft jouw werkgever je standaard al vrij op Goede Vrijdag? Dan heb je zelfs 10 vrije dagen met als inzet 4 dagen.

En dat kan je ook doen met Koningsdag. Dit jaar valt de verjaardag van de Koning op donderdag. Als je 4 werkdagen vrij neemt, heb je ook hier 9 aaneengesloten vrije dagen.

Hemelvaartsdag en Pinksteren

Hier kan je echt ‘winst’ pakken: 12 vrije dagen maar liefst! Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 18 mei en Pinksteren op zondag 28 mei en maandag 29 mei. Dus als je vrij neemt van 19 mei tot en met 26 mei hoef je maar 6 dagen in te zetten en heb je het dubbele vrij.

Heb je nog geen zin om te werken na Tweede Pinksterdag? Neem dan nog 4 dagen vrij. Dan heb je 18 dagen vrij met het inzetten van 10 vakantiedagen.

Feestdagen

Tot slot de feestdagen. In 2023 vallen de kerstdagen op maandag en dinsdag en Nieuwjaarsdag ook op een maandag. Als je slim je vakantiedagen inzet, hoef je maar 3 dagen te gebruiken om 10 aaneengesloten dagen vrij te zijn. Oftewel: van zaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari.

Kortom: als je alle dagen zoals beschreven inzet, dan heb je 31 dagen vrij (inclusief weekenden) met de inzet van 13 dagen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Daaf? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Ik vertel je met veel plezier alles over Daaf.

Monique Moos

Mede-eigenaar