Medewerkers van Daaf aan het woord

Maak kennis met.. Sebastiaan Kraaij

Publicatiedatum 2 mei 2023

Sebastiaan Kraaij is, net zoals Maud, op 1 april 2023 begonnen als Recruitment Consultant in Amersfoort. Sebastiaan is een sportman in hart en nieren en dezelfde discipline en structuur gebruikt hij zijn werkleven ook. In dit interview vertelt hij meer over zichzelf.

Hoe ben je bij Daaf terechtgekomen en wat heeft je gemotiveerd om hier te werken?

“Het afgelopen half jaar ben ik op reis geweest. Bij terugkomst ben ik op zoek gegaan naar wat ik nu wil doen. Ik heb verschillende commerciële banen gehad, waarbij contact met mensen belangrijk was. Ik kwam Daaf tegen op internet en de website sprak mij meteen aan. De huisstijl, openheid en energie die het uitstraalde waren zaken die mij aanspraken. Ik zag dat jullie een leuke Sales functie hadden en heb daarop gesolliciteerd. Tijdens mijn eerste telefoongesprek met Jeroen (eigenaar van Daaf red.) kwamen we erachter dat de functie van Recruitment Consultant bij Daaf eigenlijk meer aansluit bij mijn wensen. We hebben toen meteen een eerste gesprek in gepland en 1,5 week na mijn eerste contact met Jeroen had ik mijn eerste dag op het kantoor in Amersfoort. Zo zie je maar: als het van beide kanten goed voelt, dan kan het heel snel gaan!”

Wat spreekt jou het meest aan binnen deze functie?

“Het contact met kandidaten en klanten! Hoewel ik koude acquisitie ook leuk vind om te doen. Ik weet dat niet veel mensen daar energie van krijgen, maar ik wel. Je krijgt 10 keer ‘nee’ te horen, maar je hoeft maar 1 keer ‘ja’ te horen (of ‘misschien’ vind ik ook al leuk) en daar krijg ik zoveel energie van. Ik ben geen gladde verkoper en ga echt voor de goede relatie, dat maakt mij wel anders denk ik dan anderen.

Daarnaast ga ik graag planmatig te werk. Ik ben van mening dat we dan met z’n allen het overzicht houden, elkaar scherp houden en weten wat er speelt.”

Wat doe je graag in je vrije tijd en heb je nog interesses of hobby's buiten het werk?

“Ik geniet echt van het leven. Ik ga bijna wekelijks met vrienden of familie uiteten, maar ik vind het ook leuk om naar festivals te gaan. Of een bootje varen of borrelen of weekendjes weg. Best standaard ben ik bang, maar wel dingen die ik echt leuk vind om te doen. Daarnaast sport ik elke dag, ofwel in de sportschool of op het hockeyveld. Ik ben eigenlijk altijd bezig.”

Welke persoonlijke of professionele prestatie ben je het meest trots op?

“Mijn persoonlijke prestatie is toch wel op sportgebied. Ik heb in de jeugd gehockeyd bij Ede en nu hockey ik bij Wageningen. We zijn vorig jaar van de tweede klasse naar de eerste klasse gepromoveerd. Daar hebben we lang naar toe gewerkt en ben dan ook trots op deze prestatie. Maar ook op fitness gebied in combinatie met voeding. Het was een zoektocht om daar een goede balans in te vinden. Deze heb ik nu gevonden en is nu veel meer gestructureerd.

Dan op professioneel gebied: ik heb verschillende binnendienst functies gehad en daarna een functie als Accountmanager. In deze rol was ik verantwoordelijk voor meerdere klanten. Ook het binnenhalen van nieuwe klanten behoorde tot mijn verantwoordelijkheid. Ik heb toen in 6 maanden tijd 10 tot 15 nieuwe klanten binnengehaald. Dat gaf mij wel een kick, zeker gezien mijn leeftijd en ervaring!”

Welke karaktereigenschap waardeer jij het meest bij anderen en waarom?

“Open en eerlijkheid. Ik vind het fijn als iemand vertelt waar het op staat en niet om de hete brij heen draait. Daarnaast als iemand sociaal en vriendelijk is. Ook vind ik het fijn als iemand open minded is, dus verder kijken dan de hokjes. Niet alles is zo zwart/wit als sommigen laten blijken.”

Als je morgen een dag vrij zou hebben, wat zou je dan doen?

“Dat ligt natuurlijk ook aan het weer. Maar ik zou op dezelfde tijd opstaan en dan gaan sporten. Vervolgens lekker gaan lunchen en aansluiten iets leuks gaan doen, zwemmen of met een bootje gaan varen. ’s Avonds zou ik lekker relaxen, misschien ergens een hapje gaan eten. Eerst iets voor mezelf doen en vervolgens met anderen iets leuks doen. Dat lijkt mij de ideale vrije dag!”

 

Profielfoto-Sebastiaan-Kraaij