Vertrouwd zaken doen met Daaf

Daaf handelt vanuit de overtuiging dat iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Vandaar dat wij een professionele partner zijn voor veel bedrijven in de zoektocht naar het beste personeel. Om volledig te kunnen doen waar wij in uitblinken, hebben we ervoor gekozen onze administratie grotendeels uit te besteden.

Recruitment Backoffice als betrouwbare partner

Onze backoffice is ondergebracht bij Recruitment Backoffice. Zij verzorgen voor Daaf de administratieve aspecten van het werkgeverschap, zoals het uitbetalen van loon, de afdracht van loonbelasting en sociale premies en het opstellen van loonstroken en jaaropgaven. 

Door de ruime ervaring op het gebied van HR administratie van onze partner kan Daaf een hoog kwalitatief serviceniveau aanbieden aan haar klanten en medewerkers. Zo bieden wij online urenportals aan voor het doorgeven en accorderen van gewerkte uren en is er altijd een servicedesk beschikbaar voor het beantwoorden van alle vragen. 

Recruitment Backoffice voldoet aan de hoogste standaarden waar het gaat om certificeringen. Zo zijn ze onder andere lid van de branchevereniging ABU, waardoor Daaf kan garanderen dat de actuele uitzend-CAO nageleefd wordt. Daarnaast hebben zij het SNA keurmerk, waaronder ook de NEN 4400-1 certificering valt en voldoen ze aan de Wet Ketenaansprakelijkheid. Kortom; een zeer betrouwbare partner.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Daaf? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Ik vertel je met veel plezier alles over Daaf.

Mick Knabben

Directeur

Goed werkgeverschap is voor Daaf cruciaal, vandaar dat wij gekozen hebben voor een backofficepartner die is aangesloten bij de ABU. De bond ziet er niet alleen op toe dat leden voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, maar ook dat de werknemers een uitstekende CAO geboden kan worden.

Onze backofficepartner beschikt over het SNA keurmerk. Met dit keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) ben je NEN 4400-1 gecertificeerd en heb je bewezen dat de personeelsadministratie en alle afdrachten zoals loonbelasting en sociale premies op orde zijn. 

Stichting Doorzaam heeft als missie om de duurzame inzetbaarheid te stimuleren. Bij Daaf vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat opleiden en trainen bijdraagt aan persoonlijke groei en aan werkplezier.